ENSTİTÜMÜZ TARAFINDAN YAPILMAKTA OLAN TEZ İNTİHAL(BENZERLİK) ORANI RAPORU İŞLEMLERİ SADECE TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZLERİ İÇİN GEÇERLİDİR.

MAKALE, ÖDEV VE BENZERİ ÇALIŞMALAR İÇİN ÖĞRENCİNİN KENDİSİ TURNİTİN PROGRAMINDA KULLANICI ADI VE ŞİFRE ALARAK YAPABİLİR.

ÖĞRENCİLERİMİZ;

TEZ SAVUNMA SINAVI ÖNCESİNDE VE TEZ SAVUNMA SINAVI SONRASINDA TEZLERİNİN İNTİHAL RAPORUNU (BENZERLİK ORANINI) BELİRLEMEK İÇİN ENSTİTÜMÜZE TEZLERİNİN WORD'DE YAZILMIŞ TÜRKÇE HALİNİ TESLİM ETMELERİ ZORUNLUDUR.

TEZ İNTİHAL RAPORU(BENZERLİK ORANI) TURNİTİN ANALİZ PROGRAMI İLE ENSTİTÜMÜZ TARAFINDAN YAPILMAKTADIR.

İNTİHAL RAPORU SONUCU 1 SAAT İÇİNDE BELİRLENMEKTEDİR.

ENSTİTÜMÜZ BENZERLİK ORANI DEĞERLENDİRMESİ ŞU ŞEKİLDE OLACAKTIR:

ALINTILAR VE KAYNAKÇA(BİBLİYOGRAFYA) HARİÇ YAPILIYORSA  %20’DEN AZ,

ALINTILAR VE KAYNAKÇA(BİBLİYOGRAFYA) DAHİL YAPILIYORSA  %40’I GEÇMEMELİDİR.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ