Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ VE EDEBİYATLARI

Genel Bilgiler

Çağdaş Türk lehçeleri ve Edebiyatları programı enstitümüz bünyesinde 2018-2019 akademik yılı bahar döneminden itibaren aktif olarak öğrenci alımına başlamıştır. 


Program, dünya üzerindeki Türk dilleri ve bu dillerle üretilmiş edebiyatların modern yöntemlerle incelendiği bir yüksek lisans programıdır. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünün temel amacı, Türk dilinin ve kültürünün tarihi gelişimini bilen, Türk lehçelerini öğrenerek bu lehçelerle ortaya konulan edebi eserleri anlayıp yorumlayabilen bilim insanları yetiştirmektir. 


 Programa Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü, Eğitim Fakültelerinin Türkçe Öğretmenliği Bölümü lisans eğitimini tamamlayanlar başvurabilir. Bununla birlikte Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimine Giriş Sınavı'nın (ALES) yeterli puan almış olmak gerekmektedir. Yukarıda belirtilen başvuru koşullarını sağlayan adaylar programa giriş sınavına alınırlar. Yazılı ve/veya mülakat sınav değerlendirilmesinde anabilim dalının belirlediği minimum puanı alan adaylar başarılı kabul edilirler. Başarılı adayların kendi içinde sıralaması, sınav jürisi tarafından, genel başarı notuna göre yapılır. 


Mezun öğrencilerimizi Türkiye’de ve dünyada geniş iş imkânları beklemektedir. Öncelikle mezunlarımız gerekli pedagojik formasyonu aldıklarında örgün eğitim kurumlarının orta öğretim programlarında Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkçe Öğretmenliği yapma hakkına sahiptirler. Mezunlarımız Türk Cumhuriyetleri ile iş yapan özel sektörün sunduğu zengin iş imkânları ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında, çeşitli araştırma kurumlarında uzman, uzman yardımcısı olarak da çalışabilmektedirler. Lisansüstü eğitimlerini tamamlayan mezunlarımızın akademik kariyer yapma imkânı da bulunmaktadır.

Öğrencinin programdan mezun olabilmesi için toplam 120 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, 1 seminer dersi ve yüksek lisans tezini tamamlamış ve aldığı tüm derslerden en az CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. 

Ayrıca, tez sınavında başarılı olmak ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir. 

                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!

Adı Soyadı

Telefon

Mail Adresi

Prof. Dr. Orhan SÖYLEMEZ (Bölüm Başkanı)

0366 280 19 09

osoylemez@kastamonu.edu.tr

Prof. Dr. Vusala MUSALI

0366 280 19 45

vusalemusali@kastamonu.edu.tr

Doç. Dr. Samet AZAP

0366 280 19 53

sametazap@kastamonu.edu.tr

Doç. Dr. Murad HALMET

0366 280 19 80

mhalmet@kastamonu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Döne ARSLAN (Bölüm Bşk. Yrd.)

0366 280 19 78

darslan@kastamonu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Yudum GÖRMÜŞ

------

ykirmizi@kastamonu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk ATEŞ

0366 280 19 55

ofates@kastamonu.edu.tr

Arş. Gör. Ecem Gül İLEK

-------

ecemilek@kastamonu.edu.tr

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

------

ctle@kastamonu.edu.tr