Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

EĞİTİM YÖNETİMİ TEFTİŞİ PLANLAMASI VE EKONOMİSİ

Genel Bilgiler

Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi programı enstitümüz bünyesinde 2008-2009 akademik yılı Güz döneminden itibaren aktif olarak öğrenci alımına başlamıştır. 

Eğitim Yönetimi EYTPE tezli yüksek lisans programının iki temel hedefi bulunmaktadır. Birincisi, öğrencilerin bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak eğitim yönetimi, teftişi, planlaması ve ekonomisi ile ilişkili bilgilere erişme, bilgiyi derleme, yorumlama ve değerlendirme yeteneğini kazandırmaktır. İkincisi ise sahip oldukları alan bilgisi ve deneyimi ile görev yaptıkları kamu ve özel örgütlerin gelişimine katkıda bulunmalarını sağlamaktır. 

EYTPE tezli yüksek lisans öğrencileri, Kastamonu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği’nin 12. maddesi doğrultusunda bilimsel hazırlık programına tabii olurlar. İlgili yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde Kastamonu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 8. maddesindeki başvuru esaslar göz önünde bulundurulmaktadır. 

Yüksek lisans programını tamamlayan mezunlar Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra örgütlerinde, resmi ve özel kurumlarında eğitim uzman/uzman yardımcısı, resmi ve özel okullarda okul yöneticisi, Milli Eğitim Bakanlığı’nda 3 eğitim denetçisi, üniversitelerde öğretim elemanı (araştırma görevli veya öğretim görevlisi) olarak çalışabilmektedirler.

Öğrencinin mezun olabilmesi için toplam 120 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, 1 seminer dersi ve yüksek lisans tezini tamamlamış ve aldığı tüm derslerden en az CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Ayrıca, tez sınavında başarılı olmak ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir. 

                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!

Gencellenmektedir...
© 2024 Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tüm Hakları Saklıdır.