Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

İŞLETME

Genel Bilgiler

İşletme programı enstitümüz bünyesinde 2013-2014 akademik yılı bahar döneminden itibaren aktif olarak öğrenci alımına başlamıştır. 
İşletme programının amacı, farklı disiplinlerden gelen öğrencilerin kamu ve özel sektörde yönetici konumunda çalışabilecek donanıma sahip bireyler olarak yetiştirmektir. Bu doğrultuda, öğrencilere evrensel bir bilim dalı olan işletme yöneticiliği için gerekli olan çağdaş bilgi ve yetenekleri kazandırmak amaçlanmıştır. Misyonumuz, bilimsel gelişmeye katkı sağlayacak gerekli teorik alt yapıya sahip akademik kadromuz ile ülke kalkınmasına hizmet eden ve en önemlisi üniversitenin iş dünyasına açılan penceresi olan bir bölüm olmaktır. Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Programa başvuran adayların ALES ve ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlardan yeterli puanları alması gerekmektedir Programdan mezun olan öğrenciler işletme alanında faaliyet gösteren çok çeşitli kurumlarda (bankalar, şirketlerin ithalat, ihracat ve pazarlama bölümleri, sigorta şirketleri vb.) yönetici ya da uzman olarak çalışabilmektedirler. Mezunlar ilgili kamu kuruluşlarının (Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu vb.) kadrolarında istihdam edilebilmektedirler. Ayrıca mezunlarımız, girişimci olarak uluslararası faaliyet gösteren işletmeler kurabilir. Ayrıca doktora programına devam ederek akademik kariyerlerini sürdürebilirler.
Öğrencinin programdan mezun olması için, toplam 120 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, 1 seminer dersi ve yüksek lisans tezini tamamlamış ve aldığı tüm derslerden en az CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Ayrıca, tez sınavında başarılı olmak ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir. 

                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!

Adı Soyadı

Telefon Numarası

Mail Adresi

Prof. Dr. Yavuz DEMİREL 
(Bölüm Başkanı)

+90 (366) 280 2133

 ydemirel@kastamonu.edu.tr


Doç. Dr. Bülent YILDIZ
(Bölüm Başkan Yardımcısı)

+90 (366) 280 2163

byildiz@kastamonu.edu.tr


Doç. Dr. Ertuğrul ÇAVDAR 
(Bölüm Başkan Yardımcısı)

+90 (366) 280 2130 

ecavdar@kastamonu.edu.tr


Burcu DÖNMEZ 
(Bölüm Sekreteri)

Bölüm E-Posta Adresi

+90 (366) 280 2131


burcudonmez@kastamonu.edu.tr

isletmebolumu@kastamonu.edu.tr


© 2024 Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tüm Hakları Saklıdır.