Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

YÖNETİM VE ORGANİZASYON

Genel Bilgiler

Yönetim ve Organizasyon programı enstitümüz bünyesinde 2016-2017 akademik yılı güz döneminden itibaren aktif olarak öğrenci alımına başlamıştır. 

Program, işletme yönetimi alanında evrensel değerleri benimsemiş öğrencileri ulusal ve uluslararası alanda başarılı kariyer hedeflerine ulaştırmayı amaç edinmiştir. Ayrıca kendini yenilemeyi bilen ve analitik düşünce becerisine sahip yönetici ve girişimcilerin yetiştirilmesini hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra programa katılan öğrencilere, uygulamadaki sorunları dikkate alan bir öğretim anlayışı ile iş ortamında yönetsel sorunların bilimsel ve profesyonel bir bakış açısıyla ele alınarak doğru bir şekilde çözüme ulaştırılmasına yönelik bilgi ve beceri kazandırmayı da amaçlayan bir programdır.

Programa başvurmak isteyen öğrencilerin ALES ve ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından yeterli puanı almış olmaları gerekmektedir. Yönetim ve Organizasyon Tezli Yüksek Lisans Programı için kabul koşulları; Yüksek Öğrenim Kanunu’nun konuya ilişkin çerçeve yönetmeliğinde belirtilen asgari koşullar ile Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Adaylarının Lisansüstü Programlara Kabul Yönergesinde Yüksek Lisans programlarına öğrenci kabul koşullarına ilişkin mevcut koşulları içermektedir. Ek olarak adayların, öğrenci alım ilanında belirtilen asgari şartları yerine getirmesi, ayrıca başvuran diğer adaylar arasında yeterli sınav/mülakat başarı puanına sahip olması gerekmektedir. 

Programdan mezun olan öğrenciler hem kamu sektöründe hem de özel sektörde iş bulabilir. Mezun öğrenciler, kamu ve özel sektör kuruluşlarının üretimden pazarlamaya, mali işlerden insan kaynaklarına, orta düzey yöneticilikten üst düzey yöneticiliğe dek pek çok rolde istihdam edilebilir. Ayrıca isteyen öğrenciler akademik kariyerlerine doktora programı ile devam edebilirler. 

Öğrencilerin programdan mezun olabilmesi için, toplam 120 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, 1 seminer dersi ve yüksek lisans tezini tamamlamış ve aldığı tüm derslerden en az CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Ayrıca, tez sınavında başarılı olmak ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir. 

                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!

Adı Soyadı

Telefon Numarası

Mail Adresi

Prof. Dr. Yavuz DEMİREL 
(Bölüm Başkanı)

+90 (366) 280 2133

 ydemirel@kastamonu.edu.tr


Doç. Dr. Bülent YILDIZ
(Bölüm Başkan Yardımcısı)

+90 (366) 280 2163

byildiz@kastamonu.edu.tr


Doç. Dr. Ertuğrul ÇAVDAR 
(Bölüm Başkan Yardımcısı)

+90 (366) 280 2130 

ecavdar@kastamonu.edu.tr


Burcu DÖNMEZ 
(Bölüm Sekreteri)

Bölüm E-Posta Adresi

+90 (366) 280 2131


burcudonmez@kastamonu.edu.tr

isletmebolumu@kastamonu.edu.tr


© 2024 Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tüm Hakları Saklıdır.