Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

SANAT VE TASARIM

Genel Bilgiler

Sanat ve Tasarım programı  enstitümüz bünyesinde 2017-2018 akademik yılı bahar döneminden itibaren aktif olarak öğrenci alımına başlamıştır.

Geçmişten günümüze edinilmiş bilgi birikimini öretmek, edilen bilgilerin güncel koşulları ile uyumunun sağlanması, yeni teknolojik gelişmelerin kullanılmasını sağlamak ve  bu teknolojilerin geliştirilmesini öğretmek, öğrencilerin analiz, sentez ve yorum yapabilme yeteneklerini geliştirmek, sanat için gerekli olan akademik alt yapının oluşturulmasını sağlamak ve hayat kalitesini yükseltmek için, gündelik hayat ile sanatı birleştirebilme  yetkinliklerini kazandırmayı amaçlamaktadır.  Sanatın evrenselliğinin bilincinde olmakla birlikte Türk Sanatı ve Sanatçılarına da sahip çıkarak program tarafından verilen eğitimle alanında etkin ve yetkin, öz güvenli, hür, düşünce özgürlüğünü benimsemiş, akademik düşünce yapısına sahip, yeteneklerini doğru şekilde ortaya koyan bireyler yetiştirmek de programın amaçları arasındadır.
Bu programa kabul edilebilmek için lisans mezunu olmak gerekir. Güzel Sanatlar Fakültelerinin mezunları alan içi kontenjanına, diğer fakültelerin sanat veya güzel sanatların yan alanları ile ilgili bölümlerinden mezun olan öğrenciler ise alan dışı kontenjanına başvurabilirler. Alan dışı kontenjanına başvuran öğrenciler uzmanlaşmak istedikleri alan ile ilgili yetkinliklerini sunacakları dosya (portfolyo) ile kanıtlamaları gerekir. Kabul koşulları ile ilgili Kastamonu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Usul ve Esasları’ nın ilgili maddeleri uygulanır.
Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı mezunları sanat fakülteleri ve meslek yüksek okullarının sanat ile ilgili bölümlerinde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi olabilecekleri gibi, sanat alanında faaliyet gösteren özel kurum ve kuruluşlarda, restorasyon (kültür varlıklarının korunması ve onarımı) alanında istihdam olanağı bulabilirler.

Öğrencinin toplam 120 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, 1 seminer dersi ve yüksek lisans tezini tamamlamış ve aldığı tüm derslerden en az CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Ayrıca, tez sınavında başarılı olmak ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir.

Ders Programı


Ders Kataloğu


Öğretim Planı


                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!

Adı Soyadı
Telefon
Mail Adresi
-------
------
------
© 2024 Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tüm Hakları Saklıdır.