Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

YAKINÇAĞ TARİHİ

Genel Bilgiler

Yakın Çağ Tarihi programı enstitümüz bünyesinde 2008-2009 akademik yılı güz döneminden itibaren aktif olarak öğrenci alımına başlamıştır. 

Program 18. yüzyılın sonlarında gerçekleşen Fransız İhtilali`yle (1789) ortaya çıkan yeni fikir akımları, özellikle batıda meydana gelen siyasi, askeri, teknolojik vs. gelişmelerin tüm dünya ile birlikte 19. yüzyılın tamamı ile 20. yüzyılın başlarında yıkıldığı süreye kadarki Osmanlı Devleti üzerindeki etkileri karşılaştırmalı olarak incelemek ve anlamayı ve bu süreci öğrencilere aktarmayı hedeflemiştir. 

Programdan mezun olan öğrenciler, Osmanlı Türkçesi’ne ve bazı yabancı dillere vakıf olarak, bilhassa başta arşiv kaynakları olmak üzere çeşitli vesika türlerini kullanabilecek bir donanım edinir, belli bir meseleye dair uzmanlık kazanırlar. 

Programa başvuran adayların ALES ve ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından yeterli puanı alması gerekmektedir.

Mezun olan öğrencilerimiz gerekli Osmanlı Türkçesi yeterliliğine sahip olduktan sonra girecekleri sınavlar ve sunulan imkânlar çerçevesinde Devlet Arşivleri, kütüphaneler, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Arşivi, Türkiye Yazma Eserler Kurumu gibi kurumlarda iş imkânı bulabildikleri gibi Mili Eğitim Bakanlığı’nın öngördüğü şartları yerine getirmeleri halinde öğretmen olabilmektedir. Ayrıca akademik kariyerine devam etmek isteyen öğrenciler doktora programlarına başvuruda bulunabilir. 

Öğrencinin programdan mezun olabilmesi için toplam 120 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, 1 seminer dersi ve yüksek lisans tezini tamamlamış ve aldığı tüm derslerden en az CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Ayrıca, tez sınavında başarılı olmak ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir. 

Ders Programı


Ders Kataloğu


Öğretim Planı


Ders İçerikleri


                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!

Adı Soyadı
Telefon
Mail Adresi
-------
------
------
© 2024 Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tüm Hakları Saklıdır.