Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

İNANÇ TURİZMİ

Genel Bilgiler

Turizm İşletmeciliği programı enstitümüz bünyesinde 2018-2019 akademik yılı güz döneminden itibaren aktif olarak öğrenci alımına başlamıştır

Programın  turizm sektörüne ve turizm eğitimine yönelik olmak üzere iki temel amacı bulunmaktadır. İlk olarak, stratejik ve yönetsel karar verme açısından inanç turizmi alanında sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak yönetici adayları yetiştirmeyi amaçlar. Bu bağlamda, öğrencilere inanç turizminin gelişmesinde önemli rol oynayacak bilgi ve becerilerin kazandırılması, yöneticilikte karşılaşabilecekleri sorunları analiz edebilmeleri ve problem çözme becerisi kazandırmak amaçlanmaktadır. İkinci olarak ise öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneği kazanmasını amaçlar. Bu amaç doğrultusunda akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilere bilimsel düşünme ve araştırma yapma becerisi kazandırmak ve onları doktora eğitimi için yeterli düzeye getirmek hedeflenmektedir.

Programa başvuran adayların ALES ve ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından yeterli puanı alması gerekmektedir.

Programdan mezun olan öğrencielr, turizm sektöründe inanç turizmi destinasyonlarının yönetimi, turizm planlaması ve pazarlaması, turizm danışmanlığı, kültür mirası koruma ve turizm politikaları gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, turistik tesislerin inanç turizmi açısından değerlendirilmesi ve sürdürülebilirlik projeleri gibi konularda uzmanlaşabilirler. Ayrıca isteyen öğrencilerimiz doktora programlarına devam ederek, akademik kariyerlerini devam ettirebilirler.

Öğrencinin programdan mezun olabilmesi için toplam 120 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, 1 seminer dersi ve yüksek lisans tezini tamamlamış ve aldığı tüm derslerden en az CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Ayrıca, tez sınavında başarılı olmak ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir.

Ders Programı


Ders Kataloğu


Prof. Dr. Kutay OKTAY
Prof. Dr. Kutay OKTAYkoktay@kastamonu.edu.tr
Telefon: 0366 280 37 42
Dr. Öğr. Üyesi Emrah YAŞARSOY
Dr. Öğr. Üyesi Emrah YAŞARSOYeyasarsoy@kastamonu.edu.tr
Telefon: 0366 280 37 38
Doç. Dr. Burhan SEVİM
Doç. Dr. Burhan SEVİMburhansevim@gmail.com
Telefon: 0366 280 37 11
Doç. Dr. Çetin AKKUŞ
Doç. Dr. Çetin AKKUŞcakkus@kastamonu.edu.tr
Telefon: 0366 280 37 25
Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş AYDIN
Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş AYDINcagdasaydin@kastamonu.edu.tr
Telefon: 0366 280 37 43
Prof. Dr. Alptekin SÖKMEN
Prof. Dr. Alptekin SÖKMENalptekin.sokmen@hbv.edu.tr
Telefon: 0366 280
Doç. Dr. Gülizar CENGİZ
Doç. Dr. Gülizar CENGİZgakkus@kastamonu.edu.tr
Telefon: 0366 280 37 36
Dr. Öğr. Üyesi Hasan Evrim ARICI
Dr. Öğr. Üyesi Hasan Evrim ARICIhasanarici@kastamonu.edu.tr
Telefon: 0366 280 37 15

Öğretim Planı


Ders İçerikleri


                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!

Adı Soyadı
Telefon
Mail Adresi
-------
------
------