Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Genel Bilgiler

Uluslararası İlişkiler  programı enstitümüz bünyesinde 2018-2019 akademik yılı güz döneminden itibaren aktif olarak öğrenci alımına başlamıştır.

Uluslararası İlişkiler Teorisi, Siyasi Tarih ve Uluslararası Hukuk alanları başta olmak üzere küresel siyaset ve bölgesel çalışmalar gibi alanlarda bilimsel araştırmalar ile incelemeler yapmayı ve bu alanlarda uzmanlaşmış araştırmacılar yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedefler. Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek Lisans programı, Uluslararası İlişkiler Teorisi, Siyasi Tarih ve Uluslararası Hukuk alanlarına ilişkin bilginin derinleştirilmesini ve disiplinler arası bir çalışma alanının yaratılmasını hedeflemektedir. Söz konusu alanlarda yürütülen temel derslere ek olarak, Sosyal Bilimlerde araştırma yöntemleri, küresel siyaset, Türk Dış Politikası ve bölgesel çalışmalar gibi alt çalışma alanlarını kapsayan dersler ile öğrencilerin tarihsel ve güncel konulardaki bilgi birikimlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Programa başvuracak öğrencielrin ALES ve ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından yeterli puanı almaları gerekmektedir.

Programdan mezun olan öğrenciler; Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Kalkınma Ajansları, diğer kamu kurumları ve bakanlıklar, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler ve AGİT gibi uluslararası örgütler, araştırma ve düşünce kuruluşları ve özel sektörde faaliyet gösteren şirketlerin dış ilişkiler bölümlerinde iş imkânı bulabilmektedir. İsteyen öğrenciler doktora eğitimine devam ederek akademik kariyer yapabilirler.

Öğrencinin toplam 120 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, 1 seminer dersi ve yüksek lisans tezini tamamlamış ve aldığı tüm derslerden en az CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Ayrıca, tez sınavında başarılı olmak ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir.

Ders Programı


Ders Kataloğu


Doç. Dr. Fırat YALDIZ
Doç. Dr. Fırat YALDIZfyaldiz@kastamonu.edu.tr
Akademik Veri Yönetim Sistemi
Dr. Öğr. Üyesi Şenel SARSIKOĞLU
Dr. Öğr. Üyesi Şenel SARSIKOĞLUsenels@kastamonu.edu.tr

Öğretim Planı


                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!

Adı Soyadı
Telefon
Mail Adresi
-------
------
------
© 2024 Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tüm Hakları Saklıdır.