Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ

Genel Bilgiler

Felsefe ve Din Bilimleri programı enstitümüz bünyesinde 2018-2019 akademik yılı Güz döneminden itibaren aktif olarak öğrenci alımına başlamıştır.

Felsefe, sosyoloji, mantık, psikoloji ve eğitim gibi beşeri bilimler ışığında din olgusunu araştıran Felsefe ve Din Bilimleri bölümü din ve inançların günümüze kadar geçirdikleri evreleri, insan-din ve insan-akıl ilişkisini, dinin bireysel ve toplumsal hayattaki yerini ve fonksiyonlarını, felsefi düşüncenin gelişimini, İslam ve Batı düşüncesi arasındaki etkileşimi, doğru düşünmenin yöntem ve kurallarını, din eğitiminin tarihini ve günümüz eğitim sistemindeki yerini ele alır. Felsefe ve Din Bilimleri doktora programının amacı ilgili bilim dallarında bilgi üretmeyi, bu bilgileri ulusal ve uluslararası düzeyde paylaşmayı başaracak yetenekli ve eleştirel düşünme becerisine sahip uzman araştırmacılar yetiştirmektir.

Doktora programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ve YÖK tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Programa öğrenci kabulü ve başvuru koşulları akademik dönem başlamadan önce Kastamonu Sosyal Bilimler Enstitüsü Internet adresinde yayınlanmaktadır.

 

Öğrencinin programdan mezun olabilmesi için toplam 240 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, 1 seminer dersi, yeterlilik ve doktora tezini tamamlamış ve aldığı tüm derslerden en az CB ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Ayrıca, tez sınavında başarılı olmak ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, doktora tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan doktora öğrencisine doktora diploması verilir. 
 

Doç. Dr. Cengiz Çuhadar (Bölüm Başkanı ve Anabilim Dalı Başkanı)
Doç. Dr. Cengiz Çuhadar (Bölüm Başkanı ve Anabilim Dalı Başkanı)Creative Directorccuhadar@kastamonu.edu.tr
Doç. Dr. Mehmet Fatih Kalın
Doç. Dr. Mehmet Fatih KalınCreative Directormfkalin@kastamonu.edu.tr
Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Gülmez
Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem GülmezCreative Directorcgulmez@kastamonu.edu.tr
Dr. Öğretim Üyesi İslam Musayev
Dr. Öğretim Üyesi İslam MusayevCreative Directorimusayev@kastamonu.edu.tr

                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!