Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

HİZMET TASARIMI VE İŞLETMECİLİĞİ

Genel Bilgiler

Hizmet tasarımı ve İşletmeciliği programı enstitümüz bünyesinde 2014-2015 akademik yılı güz döneminden itibaren aktif olarak öğrenci alımına başlamıştır.

Hizmet tasarımı ve işletmeciliği programı, hizmet sektöründe çalışan ya da hizmet sektöründe çalışmak isteyenler için tasarım ve işletme konularında eğitim verir. Bu program, işletmelerin hizmetlerini nasıl daha etkin ve verimli hale getirebileceklerine dair öğrencileri eğitir. Programın içeriği, hizmet tasarımı ve işletmeciliği konuları ile birlikte müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama ve satış, finansal yönetim gibi konuları da kapsamaktadır.

Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir. Programa başvurmak isteyen adayaların ALES ve ÖSYM'nin yapmış olduğu yabancı dil sınavlarından yeterli puanı almaları gerekmektedir. 

Programdan mezun olan öğrenciler, hizmet sektöründe, otelcilik, turizm, finans, sağlık, danışmanlık gibi alanlarda işletme yöneticisi, hizmet tasarımcısı, müşteri deneyimi yöneticisi, pazarlama uzmanı veya iş geliştirme uzmanı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Bununla birlikte, hizmet inovasyonu projeleri yürütebilir, müşteri ilişkileri yönetimi stratejileri oluşturabilir ve hizmet kalitesi iyileştirme çalışmalarına liderlik edebilirler. Akademik kariyerine devam etmek isteyen mezunlar ise, doktora programına başvurabilirler.

Öğrencinin toplam 120 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, 1 seminer dersi ve yüksek lisans tezini tamamlamış ve aldığı tüm derslerden en az CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Ayrıca, tez sınavında başarılı olmak ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir.

                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!

Adı Soyadı

Telefon Numarası

Mail Adresi

Prof. Dr. Yavuz DEMİREL 
(Bölüm Başkanı)

+90 (366) 280 2133

 ydemirel@kastamonu.edu.tr


Doç. Dr. Bülent YILDIZ
(Bölüm Başkan Yardımcısı)

+90 (366) 280 2163

byildiz@kastamonu.edu.tr


Doç. Dr. Ertuğrul ÇAVDAR 
(Bölüm Başkan Yardımcısı)

+90 (366) 280 2130 

ecavdar@kastamonu.edu.tr


Burcu DÖNMEZ 
(Bölüm Sekreteri)

Bölüm E-Posta Adresi

+90 (366) 280 2131


burcudonmez@kastamonu.edu.tr

isletmebolumu@kastamonu.edu.tr


© 2024 Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tüm Hakları Saklıdır.