Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

TARİH

Genel Bilgiler

Tarih programı enstitümüz bünyesinde 2013-2014 akademik yılı güz döneminden itibaren aktif olarak öğrenci alımına başlamıştır. 

Program, Türk ve dünya tarihi ölçeğinde ilkçağdan başlayarak toplumsal bir varlık olan insanı, insanlık tarihini mukayeseli bir yaklaşımla, çağdaş teknolojilerin ışığında siyaset ve ekonomi gibi çeşitli alanların da yardımıyla ele alıp bilimsel esaslara göre araştırıp inceler. Ayrıca tarih ve tarihçilik kavramları çerçevesinde yapılacak araştırma yöntemleri tanıtılırken bütüncül bir tarih yaklaşımı çerçevesinde Dünya Tarihinin genel hatları ve özellikle Bizans, Osmanlı ve Türk tarihi çizgisinde bilimsel esaslara göre araştırır. 

Programa başvuran adayların ALES ve ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından yeterli puanı alması gerekmektedir. 

Programdan mezun olan öğrenciler, Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini yaptıkları takdirde akademisyen olarak, Tarih enstitülerinde ve üniversitelerde, Araştırma şirketlerinde ve kamu araştırma gruplarında, Bakanlıklarda ve ulusal arşivlerde kariyer yapabilirler. 

Öğrencinin programdan mezun olabilmesi için toplam 120 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, 1 seminer dersi ve yüksek lisans tezini tamamlamış ve aldığı tüm derslerden en az CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Ayrıca, tez sınavında başarılı olmak ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir. 

Ders Programı


Ders Kataloğu


Öğretim Planı


                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!

Adı Soyadı
Telefon
Mail Adresi
-------
------
------
© 2024 Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tüm Hakları Saklıdır.