Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ

Genel Bilgiler

Bilgi ve Belge Yönetimi programı enstitümüz bünyesinde 2022-2023 akademik yılı güz döneminden itibaren aktif olarak öğrenci alımına başlamıştır. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nün amacı, bilgi ve bilgi kaynaklarının derlenmesi, düzenlenmesi, erişimi ve yayımı sürecini içeren “bilgi yönetimi” işlevini gerçekleştirecek insan gücünü yetiştirmektir. Bu insan gücünün kütüphaneler, arşivler, dokümantasyon ve enformasyon merkezlerinin tümünü içine alan bilgi merkezlerinin yönetiminde yer alabilecek, bilgi ve iletişim teknolojilerini yoğun olarak kullanabilecek, bilgi, erişim, yöntem ve tekniklerini her düzeyden bireye öğretebilecek, ayrıca bilgi bilimin düzenleme ve erişimle ilgili alanlarını iş ve yönetim yaklaşımıyla değerlendirebilecek bilgi ve belge yöneticileri olarak yetiştirilmesi amaçlanmıştır. 

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yüksek lisans mezunları hem kamu kuruluşlarında hem de özel kuruluşlarda çeşitli iş olanakları elde etmektedirler. Mezunlarımızın belli başlı çalışma alanları arasında üniversite, araştırma, halk ve okul kütüphaneleri, özel kütüphaneler, arşivler ve dokümantasyon merkezleri yer almaktadır. Ayrıca, mezunlarımız çeşitli kurum ve kuruluşların veri tabanı tasarım ve yönetimi ile ilgili işlerde, dizinleme ve öz hazırlama hizmeti sunan kuruluşlarda, yazılım şirketlerinde, haber ajanslarında, çeşitli şirketlerin bilgi işlem ve araştırma-geliştirme birimlerinde, yayınevlerinde de çalışma olanağı bulabilmektedirler. 
İlgili programda yüksek lisans öğrencisi olmak için üniversitelerin Kütüphanecilik, Arşivcilik ve Bilgi ve Belge Yönetimini bitirmiş olmak gerekmektedir. Ayrıca ALES sınavından belirtilen türde gerekli puanı alması gerekmektedir. Yabancı dil koşulu aranmamaktadır. 

Öğrencinin toplam 120 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, 1 seminer dersi ve yüksek lisans tezini tamamlamış ve aldığı tüm derslerden en az CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. 

Ayrıca, tez sınavında başarılı olmak ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir.
Prof. Dr. Hasan Sacit KESEROĞLU
Prof. Dr. Hasan Sacit KESEROĞLUBölüm Başkanı
Doç. Dr. Güler DEMİR
Doç. Dr. Güler DEMİRBölüm Başkanı Yrd.
Doç. Dr. Hamid DERVİŞ
Doç. Dr. Hamid DERVİŞ
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kemal
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KemalBölüm Başkan Yrd.
Dr. Öğr. Üyesi Ömer DALKIRAN
Dr. Öğr. Üyesi Ömer DALKIRAN
Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur GÜNEŞ
Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur GÜNEŞ
Arş. Gör. İlker ÇAKMAKKAYA
Arş. Gör. İlker ÇAKMAKKAYA

                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!

Adı Soyadı

Telefon

Mail Adresi

Prof. Dr. Hasan S. KESEROĞLU (Bölüm Başkanı)

0366 280 19 12

keseroglu@kastamonu.edu.tr

Doç. Dr. Güler DEMİR

0366 280 19 35

gulerdemir@kastamonu.edu.tr

Doç. Dr. Hamid DERVİŞ

0366 280 19 74

hdervis@kastamonu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi M. Kemal SEVGİSUNAR

0366 280 19 76

mksevgisunar@kastamonu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Ömer DALKIRAN

0366 280 19 86

odalkiran@kastamonu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur GÜNEŞ

0366 280 19 56

agunes@kastamonu.edu.tr

Arş. Gör. İlker ÇAKMAKKAYA

0366 280 19 81

icakmakkaya@kastamonu.edu.tr

Bilgi ve Belge Yönetimi

-----

bbyb@kastamonu.edu.tr

© 2024 Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tüm Hakları Saklıdır.