Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

MÜZİK EĞİTİMİ

Genel Bilgiler

Müzik Eğitimi programı enstitümüz bünyesinde 2021-2022 akademik yılı güz döneminden itibaren aktif olarak öğrenci alımına başlamıştır.

 Güzel Sanatlar Eğitimi alanının odak noktası sanat yoluyla eğitim anlayışıdır. Bu eğitim anlayışında önemli olan bireyin uyumlu ve dengeli bir kişilik geliştirmesidir. Bireyin her tür yaratıcı anlatım biçimini ve öznelliğini özgürce geliştirilebilmesi bu eğitim anlayışında önemsenir. Ayrıca uygulamaya ağırlık verilerek ve duyulardan yola çıkılarak eğitsel amaçlara ulaşmaya çalışılır. Sanat yoluyla eğitim anlayışında, tam ve uyumlu kişilik gelişiminin sağlanabilmesi için sanat, eğitsel amaçlar için kullanılan bir araç olarak yer alır. 

Bu programa başvuru yapabilmek için adayların müzik alanı ile ilgili bir lisans programından mezun olması; ÖSYM tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) sözel, sayısal veya eşit ağırlık puan türlerinin herhangi birinden yeterli puan almış olması gerekmektedir. Bölümün temel amacı; güzel sanatlar eğitiminin kapsadığı bilim disiplinlerini; eğitimin kültürel temellerini oluşturan temel birer öğe olarak akademik inceleme konusu yapmak, bu alanlarda bilimsel nitelikli bilgi oluşturmaktır. 

Müzik Eğitimi yüksek lisans programı mezunları, MEB ve ona bağlı özel okul ve dershanelerde öğretmenlik yapabilirler. Üniversitelerin ilgili birimlerinde akademisyen olarak çalışabilirler. 

Öğrencinin programdan mezun olabilmesi için, toplam 120 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, 1 seminer dersi ve yüksek lisans tezini tamamlamış ve aldığı tüm derslerden en az CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Ayrıca, tez sınavında başarılı olmak ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir. 

Doç. Dr. İlhan ÖZGÜL
Doç. Dr. İlhan ÖZGÜLGüzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanıilhanozgul@kastamonu.edu.tr
Dr. Öğr. Üyesi Okan YUNGUL
Dr. Öğr. Üyesi Okan YUNGULAnabilim Dalı Başkanıoyungul@kastamonu.edu.tr

                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!

© 2024 Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tüm Hakları Saklıdır.