Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Seramik ve Cam Sanatları

Genel Bilgiler

Programın temel misyonu üniversite-sanayi işbirliği ile sektörü ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden programseramik alanında öğrencilere bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri ortam ve olanakları sağlayarak sanatın insana ait en üst düzeydeki etkinliklerden biri olduğunu özümseyen evrensel düşünce ve değerlere sahip çağdaş sanatçı adayları yetiştirmektir. Ayrıca seramik alanında öğrencilere bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri ortam ve olanakları sağlayarak, sanatın evrensel düşünce ve değerlerine sahip çağdaş, nitelikli, konusunda uzman, çözüm üretip uygulayabilen, ulusal ve uluslararası platformda söz sahibi olabilecek çağdaş seramik sanatçıları ve tasarımcıları yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bölgesel kalkınmaya destek olmak amacıyla üniversite sanayi işbirliği sağlamak, projeler üretmek ve hayata geçirmek aynı zamanda coğrafyanın doğal zenginliklerinden biri olan Kastamonu kilinin kullanılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik bilimsel ve sanatsal çalışmalarda bulunmak bölümün hedefleri arasındadır.
Program süresince seramik tasarımı eğitimi, sanatsal seramik, endüstriyel seramik ve seramik teknolojisine ilişkin dersler verilecektir. Sürekli yenilenen ve gelişen seramik teknolojisi, eğitimin içeriğini ve yöntemlerin de belirlemektedir. Eğitim öğretim süresince seramik tasarımı, kil, sır, alçı gibi seramik malzemelerinin kullanımı ve özellikleri tanıtılacaktır. Bu malzemelerle şekillendirme teknikleri, dekor uygulamaları gibi öğretim süreçleri atölyeler ile teknoloji laboratuarında teorik ve uygulamalı olarak sürdürülecektir. Programda kuramsal sanat ve kültür ağırlıklı derslerle öğrencilerin sanatsal gelişimleri sağlanacaktır.
Programdan mezun olan öğrenciler, Dünya pazarında önemli bir paya sahip olan ve gün geçtikçe üretim kapasitesini arttıran Türk Seramik Endüstrisi’nde tasarımcılıktan yöneticiliğe kadar birçok faklı konumda görev alabilirler. Alanlarında araştırmacı olabilecekleri gibi özel seramik atölyeleri açarak halka yönelik kurslar düzenleyebilirler. Bu atölyelerde piyasanın ihtiyacı olan ürünlerin tasarımını ve üretimini gerçekleştirebilirler. Ayrıca Sanat Danışmanı, Kültür Bakanlığı’na bağlı çeşitli birimlerde Restoratör ve Uzman, Güzel Sanatlar Eğitim ve Araştırma Kurumlarında Akademisyen olma hakkı kazanabilirler. 
Ders Programı için TIKLAYINIZ.
Ders Kataloğu için TIKLAYINIZ.
Ders İçerikleri için TIKLAYINIZ.
Öğretim Planı İçin TIKLAYINIZ.

                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!


© 2024 Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tüm Hakları Saklıdır.