Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA

Genel Bilgiler


Radyo Televizyon ve Sinema programı enstitümüz bünyesinde 2021-2022 akademik yılı güz döneminden itibaren aktif olarak öğrenci alımına başlamıştır.

Radyo- Televizyon ve Sinema Bölümü yüksek lisans programı; medya sektörünün her alanında hizmet verebilecek bilgi, beceri ve tutumlarla donatılmış, etik değerleri özümsemiş, dünya gerçeklerinin farkında olan ve hayat boyu öğrenmenin önemini benimsemiş iletişim uzmanları yetiştirmektedir. Ayrıca bu program sayesinde öğrenciler disiplinlerarası niteliğine bağlı olarak sosyal bilimlerle sanat ve estetiğe ilişkin bilgiler edinerek, eleştirel düşünebilme yetkinliği kazanacaklardır. 

Programa kabul edilecek öğrencilerin dört yıllık yükseköğrenimini tamamlamış olması gerekir. Programa başvuracak adayların ALES ve ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından yeterli puanı almış olması gerekmektedir. Yüksek lisans programlarına alınacak öğrenci sayıları ve aday öğrencilerde aranacak nitelikler, her yarıyıl başından önce ilan edilir. Programdan mezun olan öğrenciler, başta radyo ve televizyon kurum ve kuruluşları olmak üzere, prodüksiyon şirketleri, reklam ajansları, internet yayıncılığı gibi kitle iletişim alanında bulunan pek çok kurum ve şirkette foto muhabiri, spiker, kurgu elemanı, metin yazarı, senaryo yazarı, yapımcı, yönetmen ya da teknik eleman (kameraman, ses operatörü vb.) olarak çalışabilmektedir. Ayrıca, isteyen mezunlarımız doktora programlarına devam ederek akademik kariyer yapabilmektedir.   

Öğrencinin programdan mezun olabilmesi için, toplam 120 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, 1 seminer dersi ve yüksek lisans tezini tamamlamış ve aldığı tüm derslerden en az CC ya da bunun üzerinde not alması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekmektedir. Ayrıca, tez sınavında başarılı olmak ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde ilgili enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir. 

Ders Programı


Ders Kataloğu


Öğretim Planı


                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Duyurular

No item found!

Adı Soyadı
Telefon
Mail Adresi
-------
------
------
© 2024 Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tüm Hakları Saklıdır.